website for bussiness
, , ,

לא רציונאלי, לא במקרה – למה אין לכם אתר?

by

שתפו

לא רציונאלי, לא במקרה – למה אין לכם אתר? (website for bussiness)

אם הייתי אומרת לכם כי השקעה באלמנט בודד בעסק שלכם הייתה מגדילה לכם את ההכנסה בכ-20% בתור התחלה, האם הייתם שוקלים להשקיע בו?

מה אם הייתי אומרת לכם כי האלמנט הזה בנוסף גם ימצב אתכם במקום מכובד מול המתחרים וכן יחשוף את העסק שלכם לעשרות אלפי לקוחות פוטנציאליים, האם הייתם שוקלים שוב אם להשקיע בו?

ומה אם הייתי אומרת לכם כי ההשקעה באלמנט זה מבחינת זמן וכסף היא נמוכה מאוד בקנה מידה של הוצאות לעסק, האם הייתם בכל זאת משקיעים בו?

אם התשובה היא שלילית, אז כנראה שאתם לא רציונליים.

לאלמנט הזה קוראים "אתר אינטרנט לעסק", מסתבר שלעסקים רבים (בעיקר קטנים) אין כזה, ולחלק נכבד מהעסקים שכן יש להם אתר, האתר אינו מנוצל לפוטנציאל הגלום בו או שאינו "מספק את הסחורה".

בואו נבדוק מהן הסיבות העיקריות שבגללן בעלי עסקים אינם בונים אתר ונגלה כי רובן מבוססות על הנחות שניתן להפריח אותן.

אין לי זמן – טוב, זאת הסיבה השכיחה ביותר. בעל העסק משקיע זמן וכסף בניסיון להגדיל מכירות ע"י השגת לקוחות חדשים או גידול במכירות ללקוחות קיימים, בעוד אתר אינטרנט עוזר ללקוחות חדשים למצוא אתכם באינטרנט בקלות, להציג עליכם מידע והמלצות ובעצם לעבוד בשבילכם. האתר מהווה את הכלי השיווקי המוביל כיום, אך אתם יותר מידי עסוקים בהשקעת זמן וכסף בכלים יקרים יותר ופחות אפקטיביים.
הפתרון שלנו – שליחת אפיון מסודר ללקוח, המפרט את מבנה האתר, התוכן והמדיה שיוזן בו, פרטי התקשרות, שירותי העסק, מידע על העסק, מחירי שירותים וסחורות ועוד.
האפיון עוזר לכם לארגן את החומר לאתר, ומפתיע לשמוע שמילוי האפיון על ידכם לוקח שעות ספורות של עבודה בלבד.

אין לי כסף – זאת הסיבה השנייה בשכיחותה ברשימת התירוצים של הלקוחות.
רוב הלקוחות סבורים שהקמת אתר ברמה גבוהה הינה הוצאה גבוהה מאוד לעסק ולכן הם הזמן דוחים את הנושא.
כיום, ברוב המקרים, אין צורך לבנות אתר בעזרת קוד (HTML) מאפס. קיימות פלטפורמות רבות (כגון WORDPRESS או WIX) המאפשרות בנייה ועיצוב של אתר ברמה גבוהה מאוד כמעט מאפס ללא צורך בכתיבת קוד מורכב. עובדה זו פתחה עולם שלם בפני מעצבים גרפיים שבעזרת הידע הנרחב שלהם בעיצוב מתקדם עם תוכנות גרפיות וידע בקוד בסיסי מסוגלים לבנות ולעצב אתרי אינטרנט ברמה גבוהה מאוד, גם אם אלו מורכבים.
אציין רק כי מתכנתי אתרים נדרשים לפרויקטים מיוחדים שהינם ייחודיים ומורכבים, בהם אין להם תחליף, אך אלו המקרים שהינם היוצאים מן הכלל.

העסק חדש, מעדיף לראות איך הולך קודם – פה אני חייבת להסביר. כאשר פותחים עסק חדש, בדרך כלל חכם לנהל את ההוצאות בצורה מדורגת, כלומר לא נשקיע הון תועפות בציוד ומקום אלא נתחיל במקום קטן וציוד בסיסי, ונגדל בהתאם לנפח העבודה וההכנסות. בתחום המיתוג הנושא עובד הפוך. על מנת להשיג נפח עבודה והכנסות יש להשיג לקוחות, על מנת להשיג לקוחות יש לשווק את העסק כך שימשוך לקוחות. יש משפט ידוע שאומר כי "קיימת רק הזדמנות אחת לרושם ראשוני". אם לאתר לא יהיה לוגו, כרטיס ביקור, דף פייסבוק עסקי ואתר אינטרנט כמו שצריך, עלול להיווצר רושם ראשוני לא טוב והתוצאה תהיה איבוד לקוחות או אי מימוש הפוטנציאל. גם אם עסק מספק את השירות הכי טוב בארץ בתחום מסוים, לקוח שיחפש אותו באינטרנט ולא ימצא אותי מהר מספיק, או ימצא אותו עם אתר מצ'וקמק, אז העסק עלול לפספס אותו (ואת כל החברים שלו, כי הוא לא ימליץ עליו).

יש לי דף פייסבוק, זה מספיק בינתיים – דף פייסבוק עסקי בהחלט אינו מוצר תחליפי לאתר אינטרנט אלא מוצר משלים.

מהם באמת ההבדלים המשמעותיים בין השניים:

  • אתר אינטרנט הינו בבעלות מלאה של בעל האתר (בעלות משפטית על הדומיין) ואילו דף פייסבוק אינו בבעלות בעל הדף. המשמעות הינה שפייסבוק יכולים לנעול או למחוק דף בהתאם לשיקוליה (אבטחה, ניסיונות הונאה וכו').
  • עיצוב אתר אינטרנט מותאם לעסק, לצבעים, ללוגו ולמדיה שקיימת בו בעוד דף פייסבוק נתון לחסדי פייסבוק עצמה, יכולות העיצוב מוגבלות יחסית וכל שינוי באפליקציה מתגלה רק לאחר שבוצע ללא התראה מראש.
  • דף פייסבוק מציף למעלה תמיד את העדכונים האחרונים, אין מנגנון חיפוש נוח עבור עדכונים ישנים. אתר אינטרנט מציג באופן מובנה ונוח את המידע עבור העסק, השירותים שמספק וכן מנגנון חיפוש ואינדוקס יעיל של המידע בו.
  • אתר אינטרנט במהותו מכיל יכולות של הקמת דפים רבים, חנות אינטרנטית והקמת דיונים מול גולשים על גבי פלטפורמה של בלוג. דף פייסבוק במהותו משמש כמקדם חברתי לעסק אם זה בהודעות על שירותים ומוצרים חדשים שהעסק מספק או הצהרות שונות למיניהן.
  • עבור אתר אינטרנט ניתן לבצע קידום בגוגל בצורת קמפיינים של מילות מפתח ובכך להגדיל את התנועה לאתר וסיכויי המרה ואילו עבור דף פייסבוק טכניקות הקידום הינן ע"י מודעות ממומנות.

בהתאם להבדלים אלו, נחיצותו של אתר אינה מוטלת בספק, והוא מהווה את אחד האלמנטים החשובים במיתוג העסק.

אין לי ידע טכני – כיום מערכות ניהול התוכן של פלטפורמות רבות הינן קלות יחסית לתפעול, במערכות סגורות כגון WIX קל מאוד לפתוח דפים חדשים, לעדכן תוכן ומדיה חדשים באתר.
במקרים בהם ללקוח ישנה בעיה להתמודד עם מערכות אלו, ניתן להתנהל לפי הסכם תחזוקה מול הסטודיו בו נקבע תדירות העדכון הנדרש והיקפו.

מה עם קידום האתר – קידום אתר אינטרנט הוא תחום בפני עצמו. מנוע החיפוש של גוגל עבר ועובר שינויים רבים ומקדמי האתרים משנים את הטכניקות בהתאם אך חשוב לציין כי עקרונות הקידום לא השתנו: התוכן הוא המלך והוא המשפיע ביותר על הקידום וככל שהוא רלוונטי ופופולרי יותר, כך גם הוא משפיע יותר על הקידום בגוגל ולכן עצם הקמת אתר והזנתו בתוכן רלוונטי שמעניין ציבור קוראים, מספק התחלה טובה לקידום. כמובן שמומלץ גם להשתמש ברשתות החברתיות לקידום האתר  ובהמשך גם להיעזר במקדם מקצועי.

אני לא סגור על איזה סוג אתר אני רוצה  הבנה עמוקה בכלי הפיתוח והעיצוב של אתרי אינטרנט ע"י מקים האתר, מאפשרת הקמת אתר ושינויו בעתיד. ניתן להוסיף או להוריד עמודים, לשנות את התוכן והמדיה הקיימים, להוסיף בלוג או חנות אינטרנטית לכל סוג את אתר שיבנה ועוד.
לכן, ניתן להתחיל עם אתר בסיסי המכיל את המידע הבסיסי על העסק, דרכי יצירת קשר, שירותים ומוצרים שהוא מספק, מיקום, המלצות ועוד, ובהמשך חיי שהעסק לעבות אותו ואולי לשנותו בהתאם.

לסיכום, אתר אינטרנט לעסק הינו אלמנט חובה במסגרת המיתוג הכללי לעסק, הוא משדר יוקרה, עוזר ללקוחות פוטנציאליים למצוא אתכם מהר יותר, לקבל עליכם מידע רלוונטי וכן לשכנע אותם לקנות את המוצר או השרות שאתם מספקים בעזרת המלצות או קידום מכירות נכון.

כיום, לאף עסק לא קיימת הפריבילגיה שלא יהיה ברשותו אתר, אולי רק משום שלמתחרה שלו כבר יש.

בהצלחה!!!

דייזי עיצוב גרפי www.daisydesign.co.il

זכויות הכותרת שמורות לפרופסור דן אריאלי (שכל ספריו מומלצים בהחלט)

שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *