מנהל האתרים של גוגל - מפת אתר

מנהל האתרים של גוגל – מפת אתר (sitemap)

אתרי אינטרנט, קידום בגוגל  דייזי עיצוב גרפי0 תגובות

שתפו

מנהל האתרים של גוגל – מפת אתר (sitemap)

בפוסט "מנהל האתרים של גוגל (WEB MASTER TOOLS) – אימות אתר", למדנו כיצד מאמתים אתר בכלי מנהל האתרים של גוגל, גם עבור מערכת וורדפרס וגם עבור מערכת WIX.

בפוסט הזה נלמד כיצד מעלים SITEMAP (מפת אתר) לכלי מנהל האתרים של גוגל. המידע הרשום בפוסט הינו קריטי לכל אלו שהעלו אתר חדש לאוויר, בנו אתר חדש על דומיין קיים, אתרים המתעדכנים תכופות, אתרים עם תוכן רב ובכלל.

לאחר אימות הנכס (האתר) שלנו, יופיעו בכלי מנהל האתרים כל רשימת האתרים שאימתנו, בהקלקה על אחד מהם נגיע למסך הניהול עבור האתר הספציפי.
ב-Dashboard שלפנינו נראה כמה איזורים שחשוב להכיר:

  1. תפריט ניהול – תפריט דרכו נוכל להגיע למגוון שפעולות שכלי ניהול מאפשר עבור האתר שלנו.
  2. הודעות – הודעות חשובות שגוגל מודיע לנו לגבי האתר שלנו, כמו למשל כאשר האתר נגוע בתוכנה זדונית.
  3. שגיאות סורק – שגיאות שעלו מהסריקות האחרונות של גוגל את האתר כגון קישוריות הדומיין לאתר, קישוריות השרת וכדומה.
  4. ניתוח קליקים – כלי מנהל האתרים בדומה לגוגל אנליטיקס מאפשר קבלת סטטיסטיקה על כמות קליקים ומופעים של הדומיין שלנו בפילוח לפי זמן ומילות מפתח.
  5. Sitemap – סטטוס נוכחי של מפת האתר כפי שהועלתה לכלי מנהל האתרים ונסקרה ע"י גוגל.
  6. שגיאות כתובת אתר – למשל כתובות דפים שאינן ולידיות (כלומר שאינן מובילות לדף תוכן כלשהו ומקבלים הודעת שגיאה 404 עבורם).

sitemap

מהי מפת אתר (SITEMAP)

כשמה כן היא, מפה של התוכן באתר. זהו בעצם קובץ (מסוג XML) שבו רשומים כל דפי האתר וכאשר מנועי החיפוש סורקים אותו, הוא מספק להם מידע כיצד המידע מאורגן באתר.

מדוע כדאי לספק למנועי החיפוש מפת אתר של האתר שלנו?

  • מפת אתר מכילה מידע על דפי האתר (METADATA) כגון תדירות עדכון התוכן בדף, מועד עדכון אחרון של התוכן וחשיבות הדף לעומת דפים אחרים באתר. מידע זה מאפשר למנועי החיפוש לסרוק את האתר באופן אינטיליגנטי יותר ולהנגיש אותו בצורה טובה יותר לגולשים מבחינת החיפוש.
  • באתרים גדולים, עלולים לקרות מקרים בהם מנועי החיפוש יתעלמו מחלק מהמידע החדש באתר. מפת אתר עשויה לפתור את הבעיה במקרים אלו.
  • במידה ויש לנו באתר עמודים אשר אינם מקושרים לעמודים אחרים (כלומר אין לינק המוביל אליהם מעמודים אחרים), מנועי החיפוש עלולים להתעלם מהם בעת הסריקה. מפת אתר מכילה את כלל העמודים, כולל עמודים "מבודדים" ומונעת מקרים אלו.

כיצד מעדכנים מפת אתר בכלי מנהל האתרים של גוגל?

אתרי WIX

  1. במידה וכתובת האתר שלנו היא yourdomain.com, קובץ מפת האתר נמצא בכתובת www.yourdomain.com/sitemap.xml. אם תכתבו בדפדפן את כתובת זו (כמובן שיש להחליף את www.yourdomain.com בכתובת האתר שלכם), תוכלו לראותו.
  2. בתפריט הימני של מנהל האתרים, יש להקיש על סריקה>>sitemaps
  3. יש להקליק על הכפתור האדום שאומר "הוספה בדיקה של sitemap", לרשום את הביטוי "sitemap.xml" (יש לרשום את הביטוי ללא כתובת הדומיין לפני וללא מרכאות), ולהקליק על "שלח".

sitemap

לאחר רענון הדף, במידה והכל בוצע לפי ההוראות, יופיע גרף וטבלה המשקפים את כמות האובייקטים שהוגשו במפת אתר (דפים, פוסטים, תמונות וכדומה).
בתחתית המסך, יופיע לינק למפת האתר שלנו.

sitemap

אתרי וורדפרס

הפקת מפת אתר ועדכונה עבור אתרי וורדפרס כוללת שני שלבים: הגדרה בתוסף YOAST SEO (ניתן לבצע את העדכון גם בתוספי SEO אחרים כמובן), הגדרה ב-WEB MASTER TOOLS.

הגדרה ב-YOAST SEO

  1. בממשק הניהול של וורדפרס, יש להכנס להגדרת מפת xml בתוסף (seo>>sitemap).
  2. ב-tab של הגדרות כלליות, יש לאפשר sitemap בתוסף ע"י הקלקה על ENABLE (לאחר ההקלקה תופיע אפשרות למספר מקסימאלי של רשומות במפת האתר).
  3. תחת tab של "סוגי פוסטים", יש לסמן את סוגי האובייקטים אותם נרצה שיופיעו במפת האתר (מומלץ לסמן עמודים, פוסטים ופרוטפוליו).
  4. sitemapעכשיו יש לחזור לכלי מנהל האתרים של גוגל.
  5. בתפריט הימני של מנהל האתרים, יש להקיש על סריקה>>sitemaps
  6. יש להקליק על הכפתור האדום שאומר "הוספה בדיקה של sitemap", לרשום את הביטוי "sitemap_index.xml" (יש לרשום את הביטוי ללא כתובת הדומיין לפני וללא מרכאות), ולהקליק על "שלח". יש לרענן את הדף.

האובייקטים שנוספו למפה אמורים להופיע על המסך.

בהצלחה, דייזי עיצוב גרפי www.daisydesign.co.il


על הכותבת

דייזי עיצוב גרפי

Facebook Google+

דייזי עיצוב גרפי הוא סטודיו לעיצוב גרפי ומיתוג, עם ניסיון והתמחות של למעלה מ-15 שנים במגוון תחומי העיצוב הגרפי, ו-UX/UI (איפיון עיצוב ממשקי משתמש לאתרים ואפליקציות). הסטודיו נולד מאהבה גדולה ליצירתיות ולאפשרויות האינסופיות של הבאה לידי ביטוי והצגתו של הדמיון על המסך ועל הנייר.

שתפו

להשארת תגובה