newsletter
, , , ,

קידום מכירות נכון בדיוור אלקטרוני (ניוזלטר)

by

שתפו

קידום מכירות נכון בדיוור אלקטרוני (ניוזלטר) – newsletter

הפוסט הזה עשוי מאוד לעניין אתכם, בעלי העסקים, והוא עוסק בקידום מכירות של העסק בעזרת מיילים שיווקיים.

מייל שיווקי (או בשמותיו הנוספים ניוזלטר/מיילר) הוא שיטת קידום המכירות עם עלות תועלת (ROI) הגבוהה ביותר. בשיטה זו בעל העסק שולח מייל לאוכלוסייה פוטנציאלית (לקוחות קיימים או רשימת תפוצה שעשויה להתעניין במוצר/שרות שאני מוכרת) כאשר התוכן יכול להכיל מבצע, פוסט חדש של בלוג, מוצר או שרות חדש שהעסק מוכר, הזמנה לכנס או אירוע, שובר מתנה ועוד.

בעלי עסקים רבים אינם עושים שימוש בקידום מכירות מסוג זה כלל, או שעושים זאת אך לא בצורה נכונה ועל ידי כך מפספסים פוטנציאל מכירתי רב או שמבזבזים זמן וכסף לא מבוטל על מנת לבצע זאת בצורה טובה.

אז מה צריך לעשות על מנת לבצע זאת כמו שצריך במינימום עלות וזמן?

אפליקציית דיוור – עסקים רבים שולחים מיילים שיווקיים דרך מייל רגיל כגון Outlook או Gmail. למה זה גרוע?

א. ניהול לקוחות – תוכנת מייל רגילה אינה מנהלת את רשימת הכתובות, אינה מאפשרת ללקוחות להסיר עצמם מהרשימה (אינו חוקי) ואינה מוסיפה אוטומטית לקוחות חדשים.
ב. תבניות – עיצוב מייל שיווקי דרך תוכנת מייל נעשה באופן מיושן, יש לעצב כל מייל מאפס והאפשרויות מוגבלות. המיילים לעתים קרובות אינם מותאמים למכשירים ניידים כגון סלולריים וטאבלטים, מה שמוביל לתוצאה העגומה שמיילים רבים אינם נפתחים כלל.
ג. סטטיסטיקות – בשליחה מתוכנת מייל אין קבלת משוב וסטטיסטיקות על הקמפיין, השולח אינו יודע כמה לקוחות פתחו את המייל, כמה לא פתחו, כמה לחצו על הלינקים ששתלנו בניוזלטר. בסופו של דבר בלתי אפשרי למדוד את אפקטיביות הקמפיין.
ד. סגמנטציה – רוב בעלי העסקים ששולחים מתוכנת מייל, אינם מחלקים את רשימת התפוצה לקטגוריות של סוגי לקוחות, ושולחים את אותו מייל שיווקי לכולם, מהסיבה הפשוטה שלא קל לבצע זאת ללא כלי ייעודי. הדבר גורם לכך שאנשים מקבלים מיילים שאינם מעניינים אותם ומבקשים בסופו של דבר להסירם מרשימת התפוצה.
ה. שימושים מתקדמים – קשה לספק שירותים מתקדמים דרך תוכנת מייל רגילה כגון שליחת מתנה באופן אוטומטי למייל של מי שנרשם לקבלת ניוזלטר או קבלת מידע על הנרשמים מרשתות חברתיות באופן אוטומטי ועוד.

כיום קיים מגוון רב של תוכנות דוור מקצועיות הגובות תשלום בהתאם לנפח השימוש, כלומר, לכמה לקוחות שולחים מיילים וכמה פעמים בחודש.

רשימת לקוחות איכותית – אוסף כתובות מייל של אנשים שאישרו זאת, תמיד יניב את התוצאות הטובות ביותר מכיוון שהמטרה הינה לשלוח להם תוכן רלוונטי אשר מעניין אותם.
מומלץ לצרף לקוחות וכן מעגל חברים שמקושר לדפים העסקיים של העסק שלנו ברשתות החברתיות.

להכיר את הלקוחות – מומלץ לחלק את רשימת התפוצה שברשותנו לפי קטגוריות (סגמנטציה), כך נוכל לשלוח מיילים שיווקיים המותאמים לכל קטגוריית תפוצה בנפרד. קטגוריות יכולות להיות סוג לקוח כגון פרטי או מוסדי, מיקום גאוגרפי של לקוח, ענף וכולי.

תחזוקה וניהול רשימת הכתובות – על מנת להשיג מקסימום תועלת, יש להחזיק רשימת כתובות איכותית ככל שניתן. לכן, יש לנקות כתובות כפולות, כתובות שאינן ולידיות, לקוחות שביקשו להסיר עצמם מרשימת התפוצה. ישנם בעלי עסקים שקונים מאגרי כתובות, יש לשים לב כי אינן מכילות כתובות מייל מזויפות. חלק מתוכנות הדיוור חוסמות את המשתמש אם הוא שולח יותר מידי מיילים לכתובות שאינן תקינות.

עיצוב ניוזלטר – יש לעצב את הניוזלטר באופן איכותי ומקצועי, תוך דגש של קריאה לפעולה (לחיצה על קישור שיוביל לאתר החברה, לטופס צור קשר, לחנות וירטואלית או לדף פייסבוק עסקי), זאת לאחר מתן מידע קונקרטי לקורא, תוך שימוש בשפה שיווקית. חובה להתאים את העיצוב גם למכשירים ניידים כך שניתן יהיה לקרוא בהם את הניוזלטר באופן נוח ובלי מאמץ.

כותרת חצופה ואטרקטיבית – כותרת המייל אמורה לייצג את מהות תוכן הניוזלטר בצורה מזמינה. יש לחשוב על מטרת הקמפיין והאם הכותרת אכן מסקרנת את הקורא כך שירצה לפתוח את הניוזלטר ולקרוא את תוכנו.

בדיקה – יש לשלוח את המייל לקבוצת בדיקה על מנת לראות שאכן מתקבל ומוצג לפי המצופה. ישנה אפשרות לבצע בדיקה מסוג A/B TESTING, בה שולחים שני ניוזלטרים שונים ובודקים איזה אפקטיבי יותר (אחוז פתיחה, אחוז קליקים). לאחר הבדיקה ממשיכים להפיץ ניוזלטרים בפורמט המנצח.

תזמון שליחה – יש לשלוח את ההודעה המתאימה בזמן המתאים. מציאת השעה האידיאלית שממקסמת את אחוזי הפתיחה וההקלקה על המיילים היא עניין של ניסוי וטעייה וקשורה לציבור אליו אנו שולחים (יתכן שרופאים למשל יפתחו מיילים בשעה שונה מאשר מורים).

תדירות שליחה – על מנת לתחזק את רשימת התפוצה, יש לשלוח ניוזלטר באופן תדיר לפחות פעם בשלושה חודשים, רצוי יותר (תלוי מהי מהות השליחה: פרסום פוסט בבלוג, מבצע וכו').

חוקיות – על מנת לא להיחשף לתביעות, יש לצרף לינק בכל ניוזלטר דרכו המקבל יכול להסיר עצמו מרשימת התפוצה.

ספאם – על מנת שהניוזלטר לא יסונן ע"י מסנני ספאם שנמצאים בתוכנות מייל של הלקוחות (ובחברות), יש להקפיד לא לבצע אחת או יותר מהפעולות הבאות:

  • שימוש בפונטים אדומים או ירוקים בוהקים.
  • שימוש בסימני קריאה מרובים!!!!!
  • שימוש בביטויים המזוהים עם ספאם כגון "הקש כאן" או "הזדמנות של פעם בחיים".
  • כתיבה מרושלת של HTML (קורה בהמרה של WORD ל-HTML)
  • שימוש בתמונה אחת גדולה ללא טקסט כמעט.
  • שליחת ניוזלטר לכמות גדולה של כתובות באותה חברה.

לסיכום, למדנו כי שליחת מיילים שיווקיים לרשימת תפוצה איכותית הינה כלי קידום מכירות חזק ביותר, המחזיר את העלות שלו מהר מאוד, אך זאת רק בתנאי שנעשה בצורה מקצועית בעזרת הכלים המתאימים.

כל עסק חייב זאת כדי לצמוח.

אתם מוזמנים לפתוח דרכנו חשבון במערכת דיוור מהמקצועיות בעולם.
להנות משליחת ניוזלטרים ל-2000 לקוחות ללא עלות חודשית ללא הגבלת זמן!!!
להנות משליחת 12,000 מיילים בחודש ללא עלות חודשית ללא הגבלת זמן!!!
לבחור ממאות תבניות שאנו נתאים ונעצב עבורכם לכל מטרה.

לקבלת הצעת מחיר לעיצובים בודדים וחבילות עיצוב ניוזלטרים, צרו עמנו קשר

דייזי עיצוב גרפי www.daisydesign.co.il

שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *