מה זה גוגל אנליטיקס (google-analytics)?

מה זה גוגל אנליטיקס (google-analytics)?

גוגל אנליטיקס, קידום בגוגל, שיווק  דייזי עיצוב גרפי4 תגובות

שתפו

מה זה גוגל אנליטיקס (google-analytics)?

בסדרת המאמרים הבאה, נסקור את הכלי גוגל אנליטיקס שהינו כלי חובה לכל בעל אתר. לכן, אם הנושא נוגע אליכם, אני מציעה בחום להירשם לרשימת תפוצה בטופס בעמוד המאמר.

נתחיל מבראשית.

מה זה גוגל אנליטיקס?

מערכת תחקור אתרים ואפליקיציות של גוגל המאפשרת בעזרת הטמעת קוד פשוט באתר האינטרנט שלנו, לקבל מידע יקר ערך על הגולשים ועל פעילותם באתר.

מידע זה ישמש אותנו (בעלי האתר) כדי להבין אילו ערוצי פרסום הינם אפקטיביים יותר: מתי כדאי לפרסם, למי כדאי לפרסם, איך ניתן לשפר את חווית המשתמש על מנת להגדיל את אחוזי ההמרה, התנהגות גולשים בהתאם למקור ממנו הם מגיעים ועוד.

קבלת המידע על התנהגות הגולשים האתר מתקבלת ע"י הטמעת קוד של גוגל באתר שלנו, כאשר הקוד מתייג אזורים באתר וע"י כך אוסף עליו מידע. התיוג אוסף שני סוגי מידע עיקריים:

  1.  Page view – תצוגות של דפים. נאסף מידע בעבור כל דף המוצג בפני הגולש. זה יכול להיות כל סוג דף כגון עמוד תוכן, פוסט, קטגוריה, מוצר ועוד.
  2. Event – פעולות שנעשות באתר ע"י הגולש. זה יכול להיות לחיצה על כפתור באתר, מילוי טופס ועוד. ישנם אובייקטים באתר עבורם גוגל אנליטיקס מייצר event בצורה אוטומטית אך ניתן להגדיר event בצורה ידנית בהתאם לדרישות התחקור.

צורת ההצגה לכל סוג מידע שהזכרנו, מחולקת לשני חלקים:

  • מימדים (dimensions) – הם מאפייני המידע בעזרתם ניתן "לחתוך" ולפלח אותו. למשל גיל הגולשים ומהיכן הם מגיעים לאתר שלנו, זה סוג מידע בעזרתו נוכל לחלק את הגולשים לקבוצות גיל או לקבוצות של מקורות הגעה לאתר כגון רשתות חברתיות, קישור מ-Email, הפניות מאתרים אחרים וכו'.
  • מטריקות – אלה הם האגריגציות לפיהן מוצג המידע, למשל ממוצע, ספירה, סכום וכדומה. למשל אם נרצה לדעת את אפקטיביות הדפים שלנו בעיני הגולשים, אחד מהצגות הדוחות הכי בסיסיים יהיה ממוצע שהייה של לקוח בדף. ממוצע הוא סוג של מטריקה.

מבולבלים, אז הנה דוגמא להמחשה:

להלן דוח בסיסי מגוגל אנליטיקס, המציג מידע על מקבץ של פוסטים בבלוג.

google analytics

הדוח מציג בציר Y (הציר האנכי) את שמות הדפים השונים, ובציר X (הציר האופקי) את המטריקות השונות עבור אותם דפים, שהן: מספר הצגות הדף (count), הצגות דף ייחודיות (distinct count), זמן ביקור ממוצע בדף (Average).

מדוח פשוט זה ניתן לקבל מידע יקר ערך כגון אילו דפים יותר מעניינים את הגולשים, איזה דף הכי פופולרי וכדומה. כמובן שאם נפלח את המידע לפי מימדים נוספים כגון מקור הגעה לאתר, נדע מהם סוגי התוכן שמעניינים את הגולשים המגיעים מ-facebook, מקידום אורגני בגוגל, מ-google adwards ועוד.

איזה סוג מידע ניתן לקבל מהמערכת?

מי מבקר באתר שלנו – מאוד חשוב לנו לדעת את פרופיל הגולש שלנו על מנת להכירו טוב יותר ולהתאים את האתר לצרכיו. המערכת מאפשרת לקבל מידע דמוגרפי עשיר כגון גיל, תחומי עניין, מיקום גאוגרפי, סוג הדפדפן ומערכת ההפעלה, סוג ה-device בו הלקוח גולש (מחשב או מובייל) והדגם, רזולוציית מסך ועוד.

  • טיפ – כאשר נראה כי זמן שהייה קצר משמעותית בדפים מסויימים עבור גולשים ממובייל לעומת גולשים ממחשב, הדבר ידליק נורה אדומה לגבי חווית המשתמש של גולשים עבור דפים אלו ואולי כדאי להנגיש דפים אלו למובייל בצורה טובה יותר.

מה הגולש עושה באתר – לאילו דפים המבקר גולש, כמה זמן הוא נשאר בכל דף ומהו ה-Bounce rate. מושג זה הינו קריטי להבנה של התנהגות גולשים והוא מציג את אחוז הגולשים שהגיעו לדף הראשון באתר וישר יצאו ממנו. הדבר יכול להצביע מצד אחד על הרבה גולשים המגיעים לאתר כאשר חשבו שהוא מציג תוכן מסוים, אך גילו כבר בדף הראשון שהתוכן אינו מתאים למטרת החיפוש שלהם (זה קורה לנו הרבה). במקרה זה אולי יש לנו בעיות במילות מפתח אם זה בקידום אורגני או קידום ממומן בגוגל. מצד שני, הדבר יכול להצביע שהתוכן הינו טוב אך דף הנחיתה אינו בנוי כמו שצריך, אין קריאה ברורה לפעולה וישנו אי סדר בדף שיוצא תחושה של בלבול אצל הלקוח וגורם לו לצאת מהאתר.

מתי הגולש נכנס לאתר – באילו שעות ובאילו ימים יש את מירב הגולשים באתר. מידע זה יכול להנחות מתי לפרסם פוסטים חדשים או מידע חדש על מנת לזכות לחשיפה מקסימלית.

מהיכן הלקוח מגיע לאתר – מהם מקורות ההגעה של הגולשים לאתר. האם זה מרשתות חברתיות (איזו רשת), ערוצי youtube, מנועי חיפוש, פרסום ממומן, דפי נחיתה, הפניות מאתרים אחרים ועוד. המידע הזה יכול לעזור לנו להבין אילו מקורות הגעה הינם איכותיים על מנת שאדע שכדאי להשקיע בהם יותר. אם אני יודע שפרסמתי באתר מסויים, וישנם הרבה גולשים המגיעים משם והם שוהים זמן ממושך באתר ו/או מייצרים אחוזי המרה גבוהים, אדע כי כדאי לי לרכז מאמץ בפרסום באתרים מסוג זה.

כיצד הגולש מתנהג ומגיב באתר – גוגל אנליטיקס מראה כיצד הגולשים מייצרים אינטראקציה עם התוכן של האתר. ניתן לחקור למשל את אחוז ההקלקות על לינקים מסויימים באתר. ניתן להריץ A/B TESTING עבור גרסאות עמודים שונים כדי להבין מה עובד הכי טוב עבור המטרות שלנו. התנהגות הגולש שופכת אור על איזה סוג תוכן עובד טוב יותר עבור הלקוחות שלנו ואיזו הנגשה היא אופטימלית.

לסיכום, google analytics הינו כלי חובה המאפשר לבעלי אתרים להבין מה עובד טוב באתר שלהם, ולרכז בו מאמץ, ומה לא עובד טוב ולדלל בו את המאמץ או לשפרו, ועל ידי כך לייצר יותר המרות ויותר הכנסות עבור העסק שלהם.

בהצלחה, דייזי עיצוב גרפי www.daisydesign.co.il


על הכותבת

דייזי עיצוב גרפי

Facebook Google+

דייזי עיצוב גרפי הוא סטודיו לעיצוב גרפי ומיתוג, עם ניסיון והתמחות של למעלה מ-15 שנים במגוון תחומי העיצוב הגרפי, ו-UX/UI (איפיון עיצוב ממשקי משתמש לאתרים ואפליקציות). הסטודיו נולד מאהבה גדולה ליצירתיות ולאפשרויות האינסופיות של הבאה לידי ביטוי והצגתו של הדמיון על המסך ועל הנייר.

שתפו

תגובות

  1. אחלה מאמר, תודה!
    האם תוכלי לפרסם מאמר על איך בפועל יוצרים A/B testing? כלומר, איך אני מזרים חלק מהאכלוסיה לעמוד אחד וחלק לאחר?

    בתודה מראש.

  2. אני מנסה לבדוק אילו מילות חיפוש הובילו אנשים לאתר שלי, אבל הsearch queries מראים 0 נתונים. גם גוגל search console לא מראה נתונים. האם יש דרך לפתור את זה?

  3. היי, אפשר לראות בגוגל אנליטיקס דרך צירוף משתמשים >חיפוש אורגני. העניין שגוגל לא חושף את כל הנתונים . את השאר אפשר לראות דרך הכלי Search console עצמו תחת section מילות מפתח, או אם חיברת את ה Search console לגוגל אנליטיקס, אז יש לך בתפריט של גוגל אנליטיקס אפשרות להכנס ישירות משם. שים לב שתצטרך לתת לו הגדרה של טווח זמן של כמה ימים כי הנתונים מתעדכנים בדיעבד וב delay כך שאל תצפה לראות נתונים מדויקים של היום הנוכחי. מומלץ להוסיף את האתר ל Search consol בשתי הגרסאות: עם ובלי www.

להשארת תגובה