google analytics - about the numbers

גוגל אנליטיקס – מה אומרים המספרים? חלק 1

אתרי אינטרנט, גוגל אנליטיקס, קידום בגוגל  דייזי עיצוב גרפי0 תגובות

שתפו

גוגל אנליטיקס – מה אומרים המספרים? חלק 1

במאמרים הקודמים דנו איך נרשמים ומתקינים גוגל אנליטיקס, עכשיו הגיע הזמן לצלול פנימה ולהבין מה אומרים המספרים שם לגבי האתר שלנו. אך תחילה בואו נכיר מעט את הממשק.

  1. בחלק העליון השמאלי ישנו כלי לבחירת טווח הזמן אותו נרצה לנתח. על מנת לקבל נתונים עם קצת "בשר", מומלץ לבחור טווח של מינימום חודש, אלא אם כן אנו מעוניינים לנתח טווח מאוד מסוים. יש לקחת בחשבון כי נתוני השלמה של גוגל אנליטיקס מתעדכנים ב-delay של כיומיים, ולכן תמונה מליאה נקבל רק לאחר יומיים מקרות האירועים.
  2. סרגל דרכו ניתן להיכנס לאפשרויות הממשק.
    דף הבית – מאפשר לבחור מבין כלל חשבונות האנליטיקס שיש לנו הרשאה אליהם. שם יופיעו חשבונות האנליטיקס של אתרים שבבעלותנו או שבעל האתר סיפק לנו הרשאה לצפות בנתוני אתר בבעלותו.
    דיווח – מסך נתוני האתר השייך לחשבון האנליטיקס שבחרנו בדף הבית (המסך המוצג בצילום).
    התאמה אישית – פה נוכל לשמור ולארגן לנו דוחות מותאמים שבנינו, ביצענו עליהם עריכה או ביצענו ייבוא מגלריה (ניתן לייבא דוחות מוכנים, נדון בכך בהמשך).
    ניהול – מסך ניהול דרכו ניתן לשתף דוחות עם משתמשים אחרים, לחבר את האנליטיקס לחשבונות גוגל אדוורדס (קידום ממומן) ואדסנס (מנוע פרסומות) ועוד.
  3. סרגל תחקור – המאפיינים השונים איתם ניתן "לחתוך" את הנתונים ולקבל מידע על התנועה באתר שלנו.
  4. מסך נתונים – הצגת הנתונים לפי המאפיינים שנבחרו בסרגל התחקור ועל פי טווח הזמן שנבחר.
  5. אופן הצגת סרגל זמן – מאפשר להציג את הנתונים ברזולוציות ואינטרבל זמן (מרווח זמן) שונה, כגון שעה, יום, שבוע, חודש.

google analytics - about the numbers

עכשיו בואו נתחיל לנבור קצת בנתונים ונראה אילו תובנות ניתן להסיק מהם. נתחיל לפלח את הנתונים לפי סרגל התחקור בצד ימין:
א. קהל – בבחירת אפשרות זו נוכל לפלח את המידע לפי מאפייני הקהל שגולש באתר שלנו. נוכל לקבל מידע על גיל ומין הגולשים, שפה (שפת דפדפן), האם המבקר חדש או חוזר, באילו מכשירים הוא גולש לאתר, מהו מקור ההגעה לאתר (Email, הפניה מאתר אחר, חיפוש אורגני, קידום ממומן בגוגל, פרסום בפייסבוק ועוד).
בהקלקה בסרגל התחקור מצד ימין על "סקירה כללית" (תחת קטגורייה "קהל"), נוכל לקבל תמונת מצב על התנהגות הקהל שלנו בטווח הזמן שבחרנו:
פעילויות – מספר הכניסות לאתר.
משתמשים – סך המשתמשים שנכנסו לאתר (המספר נמוך יותר מפעילויות כי ישנם משתמשים שנכנסים מספר פעמים וחוזרים לאתר בכל פרסום פוסט חדש למשל).
הצגות דף – סך הצגות הדף שהגולשים נכנסו אליהם באתר. כל גולש יכול להיכנס ליותר מדף אחד.
דפים/פעילות אתר – כמה דפים גולש עבר בממוצע בכל גלישה לאתר. מספר נמוך מאוד (קרוב ל-1), מצביע על כך שמעבר לעמוד הספציפי, הגולש לא עובר לעמודים אחרים. במידה ומדובר בבלוג, כדאי לעודד גולשים להיכנס לעמודים נוספים על ידי הנגשה של תוכן שמעניין אותם, כגון פוסטים מומלצים או פוסטים הקשורים לאותו נושא עליו מדבר הפוסט הנוכחי.
google analytics - about the numbers

ב. רכישה – בבחירת אפשרות זו נוכל לקבל מידע מפורט על מקורות התנועה של גולשים לאתר שלנו.

  1. ערוצים – מציג את ערוץ ההגעה של הגולש לאתר שלנו.
    Social – רשת חברתית
    Organic search – חיפוש בגוגל והקלקה על לינק שאינו מודעה ממומנת (אינו אחת משולשת הלינקים הראשונים)
    Direct – הקלדה ישירה של כתובת האתר בשורת הכתובת בדפדפן או הקלקה על לינק המוביל לאתר שלנו שלא מדף אינטרנט (למשל, מקובץ וורד או pdf).
    Referral – הקלקה על לינק לאתר שלנו מתוך דף אינטרנט אחר (למשל מתוך אתר אינדקס).
    הצילום הבא מציג מסך סקירה כללית של מידע על "רכישה". ניתן בצורה יפה לראות את כל ערוצי ההגעה לאתר וכן שערוץ הרשתות החברתיות הוא הערוץ המוביל (עבור כמות הפעילות באתר):google analytics - about the numbers

2. פריסה ויזואלית – דיאגרמה צבעונית ונוחה המציגה משטח מחולק למרובעים, כאשר כל מרובע מציג אמצעי הגעה אחר. הדיאגרמה מציגה ערכים ראשיים ומשניים.
הערך הראשי מוצג ע"י גודל הריבוע (שטח גדול יותר מייצג ערך גדול יותר), הערך המשני מוצג ע"י צבע וגוון (צבע ירוק מציין ערך חיובי וצבע אדום מציין ערך שלילי. ככל שהצבע הירוק כהה יותר, כך הערך המשני טוב יותר וככל שהצבע האדום כהה יותר כך הערך המשני גרוע יותר. צבע לבן מייצג את האמצע ביניהם).
בדוגמה שלפנינו, בחרתי כערך ראשי את "פעילות באתר" וכערך משני "מספר דפים ממוצע לכל פעילות".
הדיאגרמה מראה בברור כי למרות שיש יותר גולשים לאתר מהרשתות החברתיות (שטח גדול יותר) מאשר מכל ערוץ אחר, כמות הדפים בהם הם גולשים באתר בממוצע (צבע), נמוכה יותר מגולשים המגיעים מחיפוש אורגני למשל:

google analytics - about the numbers

3. מקור הגעה – בבחירת אפשרות זו ניתן לקבל סטטיסטיקה מפורטת על כל המקורות מהם הגיעו לאתר, למשל: סוג הרשת החברתית, האתר ממנו הגולש הקליק לאתר שלנו ועוד.

  • שימו לב כי מצד שמאל למעלה יש bar אשר דרכו ניתן להפוך את הטבלה לסוגי גרפים שונים דרכם לעתים קל יותר לנתח את הנתונים:google analytics - about the numbers

4. הפניות – אופציה זו מאפשרת קבלת מידע על גלישות לאתר שהגיעו מהקלקה על לינק של האתר שלנו. למשל, פוסטים ברשתות חברתיות, אתרים בהם פרסמנו לינק לאתר שלנו, אתרי אינדקס, דיוור אלקטרוני המכיל לינק חוזר לאתר שלנו וכדומה. מעניין וחשוב לדעת אילו הפניות הן האפקטיביות ביותר מבחינתנו. זאת ניתן ללמוד מאחוז ההמרות שכל סוג הפניה השיגה (נלמד בהמשך), משך זמן ממוצע שגולשים שהו באתר מכל הפניה, כמות דפים ממוצעת שמבקרים גלשו באתר בכל פעם ועוד.

5. AdWords – ניתוח קליקים לאתר שלנו מתוך קמפיין ממומן שהרצנו בגוגל. למי שלא מכיר, ניתן להריץ קמפיין אשר מאפשר הצגת מודעה של האתר שלנו (עבור מילות חיפוש שהגדרנו) בתוצאות החיפוש הראשונות בגוגל כאשר התשלום הינו עבור קליק.

6. Search console – דרך כלי מנהל האתרים של גוגל (Google Web Master Tools), ניתן לקבל מידע נוסף על האתר שלנו, כגון כמה פעמים האתר שלנו הופיע בגוגל בכל מילת חיפוש שהוקשה. פה ניתן לראות מידע שמשוקף מכלי זה.

7. רשתות חברתיות – פה ניתן לקבל מידע מאוד מפורט על תנועת גולשים מרשתות חברתיות אלינו לאתר. אחד הדברים היותר מעניינים לתחקר הוא איזה דף או פוסט זכה להכי הרבה הצלחה בפרסום ברשתות חברתיות. דבר זה נעשה ע"י תחקור דפי נחיתה תחת רשתות חברתיות:

8. דפי נחיתה – מראה נתונים על דפי הנחיתה (הדף הראשון שגולשים הגיעו אליו באתר) כאשר מקור ההגעה אליהם הוא מרשת חברתית. בתמונה למטה רואים בצורה ברורה איזה פוסט היה יותר פופלרי בקרב גולשים שהגיעו מערוץ זה.

google analytics - about the numbers

נראה לי שהעמסנו מספיק מידע להפעם. המשך בפוסט הבא…

דייזי עיצוב גרפי – www.daisydesign.co.il


על הכותבת

דייזי עיצוב גרפי

Facebook Google+

דייזי עיצוב גרפי הוא סטודיו לעיצוב גרפי ומיתוג, עם ניסיון והתמחות של למעלה מ-15 שנים במגוון תחומי העיצוב הגרפי, ו-UX/UI (איפיון עיצוב ממשקי משתמש לאתרים ואפליקציות). הסטודיו נולד מאהבה גדולה ליצירתיות ולאפשרויות האינסופיות של הבאה לידי ביטוי והצגתו של הדמיון על המסך ועל הנייר.

שתפו

להשארת תגובה