איך לשפר את תוצאות הקמפיין בדיוור שיווקי
, ,

איך לשפר את תוצאות הקמפיין בדיוור שיווקי

by

שתפו

איך לשפר את תוצאות הקמפיין בדיוור שיווקי

איך נדע אם הקמפיין אפקטיבי?

במאמרים הקודמים דיברנו על כך ששליחת אימיילים (ניוזלטרים) שיווקיים הינה אחת הדרכים החזקות, האפקטיביות והזולות לשווק את העסק שלכם.
אחד האתגרים הנפוצים בכלי שיווק מסוג זה הוא התגברות על אחוזי פתיחה והקלקה נמוכים.
המושג "אחוזי פתיחה" או Open rate, מדבר על כמה נמענים פתחו את האימייל שנשלח אליהם.
המושג "אחוזי הקלקה" או Click rate, מדבר על כמה נמענים פתחו את האימייל והקליקו על אחד או יותר מהלינקים הקיימים בתוכו.

אחוזי פתיחה והקלקה מושפעים ממספר גורמים מרכזיים:

  • איכות רשימת התפוצה – רשימה של לקוחות פוטנציאליים המתעניינים במוצר או השירות שאנו מוכרים הינה איכותית הרבה יותר מרשימה קנויה למשל.
  • תוכן הניוזלטר – תוכן שיווקי המתאים לאוכלוסייה ולמוצר עליו הוא מדבר
  • עיצוב הניוזלטר – עיצוב ברמה גבוהה, המשלב את צבעי המותג והמותאם גם למובייל
  • עיתוי השליחה – שעות ספציפיות ביום, סופי שבוע, חגים או אירועים מיוחדים

למה מדידת אחוזי פתיחה והקלקה של מסרים חשובה לנו?

  • אחוזי פתיחה והקלקה יכולים לתת לכם מושג על הביצועים של הקמפיין מול רשימת תפוצה מסוימת.
  • אחוזי פתיחה גבוהים מעידים על כך שהכותרת של המסר יצרה קליק עם הקהל והיא מתחברת לאוכלוסייה ששלחתם אליה את המסר.
  • אחוזי הקלקה טובים מעידים על כך שתוכן המסר רלוונטי לאוכלוסייה אליה האימייל נשלח.
  • שיעורי פתיחה והקלקה ממוצעים יכולים להשתנות מרשימה לרשימה, וכן משתנים בהתאם לתעשייה אליה משתייך העסק, גודל העסק וגורמים נוספים.

איך משפרים אחוזי פתיחה (Open rates) של מסרים?

  • אחוזי פתיחה נמוכים בדרך כלל נגרמים ע"י אחד או יותר מהסיבות הבאות:
  • כותרת המסר אינה רלוונטית או מעניינת מספיק.
  • רשימת התפוצה בנויה ממגוון רחב של מנויים (למשל לקוחות, ספקים ואנשי מכירות באותה רשימה).
  • שלחתם יותר מידי או פחות מידי ניוזלטרים לרשימה.

בחנו ובדקו את כותרת המסר:

הדרך הטובה ביותר לדעת מה "תופס" יותר את המנויים שלכם היא לנסות דברים שונים. שורת נושא אפקטיבית מתארת ​​בבירור מה מסתתר בתוכן של האימייל עצמו, לכן מומלץ לבדוק כמה וריאציות כדי לגלות מה עובד הכי טוב עבור הרשימה שלכם. בתכנת מסרים מקצועית דוגמת mailchimp, ניתן לשלוח 2 וריאציות שונות של כותרת בצורה פשוטה בעזרת תכונה הנקראת A/B split. המערכת שולחת את 2 הגרסאות לחלק קטן מהרשימה, מבצעת בדיקה אוטומטית איזו גרסה הניבה את שיעורי הפתיחה הטובים יותר, ושולחת באופן אוטומטי את הגרסה המוצלחת יותר לשאר הרשימה.

פלחו את הרשימה:

חשבו מי הם הנרשמים שלכם, ואיזה סוג של מידע שימושי ביותר עבורם. אם נציגי מכירות, בעלי חנויות, וצרכנים מקבלים את אותו מסר שיווקי, חלקם יכולים להיות מתוסכלים עקב תוכן שאינו רלוונטי עבורם ולעצור את פתיחת האימיילים שלכם. פילוח יכול להיעשות בעזרת פרמטרים כגון מיקום, תחומי עניין, או סוג פעילות של הרשימה. המטרה בסופו של דבר היא לשלוח את התוכן הנכון לאנשים הנכונים. פילוח עוזר ליצור מסעות פרסום חזקים ולבנות אמון עם מנויי הרשימה שלכם.

שנו את תדירות השליחה:

בהתאם למטרות השיווק בדואר האלקטרוני, תוכלו לשלוח קמפיינים פעם ביום או אחת לרבעון. אם אחוז הפתיחה שלכם הוא נמוך בהרבה יחסית למקובל בתחום העסק שלכם, אבל אתם בוחנים את כותרות הנושא של האימייל וממקדים את מסעות הפרסום שלכם, יש לשקול את תדירות השליחה. באופן כללי, שליחת דואר אלקטרוני בתדירות גבוהה עלולה להשפיע לרעה על רמת המעורבות של הנמענים, אך יש לבחון זאת פרטנית לכל עסק.

איך משפרים אחוזי הקלקה (Click rates) של מסרים?

שיעור הקליקים שלכם בעצם אומר לכם כמה באמת מהנמענים חשבו שהתוכן של הניוזלטר הנו שימושי. על מנת לשפר את שיעור הקליקים שלכם, יהיה עליכם ליצור תוכן שיהיה שימושי לאנשים נוספים ברשימה. כפי שהזכרנו מקודם, אתם יכולים להשיג זאת על ידי מיקוד תוכן ספציפי לרשימה קטנה ומפולחת יותר.

ניתן גם לנסות לשנות את טקסט הקישור ולבדוק שינוי תוכן בגוף האימייל עצמו.

הפכו את הלינקים ליעילים יותר

בדיקות רבות שנעשו בנושא מדידת שיעורי הקלקות ואפקטיביות קמפיינים באימייל, העלו את הנקודה שיש להימנע מלכתוב את הביטוי הכללי "לחץ כאן" כטקסט על כפתור קישור המוביל לדף המיועד (ההובלה בדרך כלל היא אל אתר האינטרנט של העסק, לדף נחיתה וכדומה). אנשים רבים לא ילחצו על הכפתור כי זה לא ברור לאן הקישור מוביל.
הפכו את טקסט הקישור שלכם לתמציתי, בעל תיאור ברור, והובילו את הקורא לדף הרלוונטי ביותר. אם אתם מתייחסים בניוזלטר לשירות מסוים, יש לשלוח את הקורא ישירות לדף השירות באתר האינטרנט של העסק ולא לדף הבית למשל.

שלבו יותר לינקים במסר

שילוב מספר לינקים במסר עשוי להעלות את אחוזי ההקלקה.
זה אפקטיבי במיוחד עבור קמפיינים בהם ישנה קריאה לפעולה ברורה, כמו למשל תרומה, קנייה, הרשמה וכדומה.
עבור אותם כפתורים המובילים את הלקוח לקישור הרצוי, מומלץ לכתוב טקסט שונה על כל קישור וכן לשלב את הקישורים במיקומים שונים בתוכן האימייל כך שלא משנה היכן הקורא יקיש על הקישור, הוא תמיד יגיע לאותו מקום יחיד שרצינו.

שליחת גרסאות שונות

כפי שציינו לפני כן, מומלץ להכין 2 גרסאות של אימייל שיווקי, כאשר ההבדל ביניהן הוא בחלק מהתוכן. המערכת תשלח את 2 הגרסאות לקבוצה קטנה, תזהה את זו עם אחוזי ההקלקה הגבוהים יותר, ותשלח באופן אוטומטי את הגרסה המוצלחת יותר לשאר הרשימה.

לסיכום

אחוזי פתיחה והקלקה של אימיילים שיווקיים משתפרים כאשר אנו מספקים את התוכן הרלוונטי ביותר לקבוצה בעלת רמת ההתעניינות הגבוהה ביותר לסוג זה של תוכן.
הקדישו מספיק זמן על מנת לבחון את הדוחות המופקים ממערכת הדוור בדבר סטטיסטיקות של שיעורי פתיחה והקלקה בכל המאפיינים, על מנת להפיק את המרב מהקמפיינים שלכם.

בהצלחה!

דייזי עיצוב גרפי www.daisydesign.co.il

שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *