דפים עסקיים בפייסבוק
, ,

דף פייסבוק עסקי – למה העסק שלכם חייב את זה

by

שתפו

"דף פייסבוק עסקי לא מתאים לעסק שלנו, אנחנו לא צריכים את זה".

זוהי טענה הרווחת גם היום אצל חלק מבתי העסק.
מקור הטענה הוא בהנחה כי פייסבוק הוא כלי חברתי שנועד לקשר בין אנשים והוא לא רלוונטי לבתי עסק רציניים כביכול (למשל כאלו המתעסקים בתעשייה כבדה) ולכן אינו יכול להועיל להם בייחוד בהתקשרות מול סוג הלקוחות מולם הם עובדים.
התשובה לטענה זו היא אחת ויחידה: הם טועים טעות חמורה.

פייסבוק אומנם משמשת לאנשים פרטיים כפלטפורמה חברתית על מנת להעביר מסרים, לשתף תכנים וליצור קשרים, אך לעומת זאת, לבעלי עסקים, פייסבוק משמשת כפלטפורמה מעולה על מנת לייצר יחסים מול הלקוחות, ויותר מזה, לייצר מעורבות של הלקוחות במוצר או השירות אותו הם מספקים.

פייסבוק יכולה לשמש כמקום בו העסק מפרסם מידע חד צדדי למשל:

  • פרסום מוצרים חדשים / שירותים חדשים.
  • פרסום אירועי מכירות.
  • הודעה על עיכובים במלאי או תקלות.
  • מעבר למשרדים חדשים.
  • מידע שיווקי.
  • שיפור תדמיתי של העסק ע"י פרסום תרומה לקהילה.

מצד שני, פייסבוק יכולה לשמש כפלטפורמה לדיאלוג בין העסק ללקוחותיו למשל:

  • קבלת משוב של לקוחות על מוצרים.
  • פרסום מידע על פתרון בעיות עקב תלונות לקוחות.
  • אינפורמציה כתשובות לשאלות לקוחות.
  • תחליף לקבוצת מיקוד עבור פיילוט של שירות או מוצר

לאחר שהבנו את התרומה האדירה של דף פייסבוק עסקי לכל עסק, בואו נראה מה ההבדל בין דף פרטי לדף עסקי בפייסבוק:

כמות חברים – בדף פרטי מוגבלת ל-5000, בדף עסקי לא קיימת הגבלה.

כמות דפים – דף פרטי מוגבל לאחד עבור כל אדם, לעומת זאת, עסק יכול להקים מספר לא מוגבל של דפים עסקיים תחת אותו מנהל. יכול להיות שימושי אם חברה מתעסקת בכמה תחומים ורוצה לנהל דף נפרד לכל תחום מכיוון שכל תחום פונה לפלח לקוחות מסוים.

אפליקציות – לדף פרטי אין אפשרות להתקין אפליקציות עסקיות ושיווקיות, לדף עסקי ניתן להתקין אפליקציות כאלו אשר משדרגות את הפונקציונליות של הדף. לדוגמא אפליקציה המאפשרת לפתוח טופס צור קשר, חנות בפייסבוק, טאב המפנה לבלוג או לאתר החברה ועוד.

מודעות פרסום – דף עסקי יכול לפרסם מודעות בפייסבוק המשמשות לקבל like לדף, תנועה לאתר החברה, קידום מכירת מוצרים ממוקדת אוכלוסייה ועוד.

מנועי חיפוש – דפים עסקיים מאונדקסים בגוגל, מה שאומר שעצם זה שיש לעסק דף עסקי בפייסבוק מקלה על לקוחות למצוא אותם בגוגל וכן מאפשרת לקדם את הדף למקומות גבוהים יותר בדירוג של מנוע החיפוש.

אנליזה – דף עסקי מגיע עם אנליזות מתקדמות המאפשרות למשל לנתח כמה צפיות היו לכל פוסט. על מנת להיות משווק חכם כדאי לדעת אילו סוגי פוסטים עובדים הכי טוב עבור העסק. פוסט מתאים יותר מביא לחשיפה גבוהה יותר.

קידום פוסטים – דף עסקי בניגוד לדף פרטי, מאפשר לקדם פוסטים בתשלום לפלחי אוכלוסיה ממוקדים, כך שיגיעו ליותר לקוחות פוטנציאליים.

קיימים מספר סוגים של דפים עסקיים, כאשר כל דף מתאים לקטגוריה מסוימת של עסקים ומכיל תכונות שאופייניות לו.

על מנת שתוכלו לבחור את הדף שהכי מתאים לעסק שלכם, יש צורך תחילה להכיר את התכונות הבסיסיות של כל סוגי הדפים.

להלן סוגי הדפים הקיימים:

  • עסק מקומי או מקום – דף המתאים לעסק שיש לו מיקום פיזי כגון חנות, ואנו מעוניינים שלקוחות יבואו פיזית על מנת לרכוש את המוצר או השירות מהעסק. (במידה והעסק הינו חנות וירטואלית באינטרנט, אז דף מסוג "מותג או מוצר" או "חברה ארגון או מוסד" יתאים יותר). לאחר בחירת הדף קיימות תת קטגוריות של סוגי עסקים שאנו אמורים לבחור מתוכם את המתאים ביותר כגון: בנק, מסעדה, מלון, משרד תווך וכו'. לאחר מילוי כל הפרטים, לקוחות יוכלו לבצע check in על העסק שלנו בפייסבוק, וע"י כך להודיע לחבריהם שהם ביקרו בעסק.                             .
  • חברה ארגון או מוסד – מתאים לסוגי עסקים שאינם צריכים שלקוחות יגיעו אליהם פיזית על מנת לספק את השירותים שלהם או כאלו שיש להם מספר סניפים עם כתובות שונות. לאחר בחירת הדף, קיימות תת קטגוריות מהן נוכל לבחור את התחום בו העסק פועל כגון: מזון, חוק, קמעונאות ועוד. אם העסק שלכם מוכר רק דרך האינטרנט ורק דרך האתר שלכם, אז סוג דף זה מועדף על פני דף מסוג "עסק מקומי" או "מותג או מוצר". אם המוצרים שלכם נמכרים דרך מספר אתרי אנטרנט או משווקים, אז דף מסוג "מותג או מוצר" יתאים יותר.
  • מותג או מוצר – אם המוצר שלכם נמכר בכמה אתרי אינטרנט או דרך כמה משווקים, אז זה הדף אותו תרצו לבחור.זהו סוג הדף הנכון עבור מוצרים עם שמות מותג דוגמת חברת אפל, קוקה קולה ואדידס ועוד.לאחר בחירת הדף, יפתחו תת קטגוריות מהן נצטרך לבחור את התחום בו העסק פעול כגון: אפליקציות, ביגוד, ריהוט, צעצועים וכו'.
  • אומן, להקה או דמות ציבורית – מתאים למי שהדף אמור לקדם אותו כדמות, או אם מדובר באומן או להקה. לאחר בחירת הדף נצטרך לבחור את התחום בו הדמות/האומן עוסק כגון: שחקן, אתלט, מאמן, עורך דין, פוליטיקאי וכו'. בהתאם לקטגוריה שנבחר, יפתחו אפשרויות מתאימות להשלמת מידע. למשל, אם נבחר פוליטיקאי, אז תהיה אפשרות להשלים מידע בדבר השתייכות פוליטית. אם ברצוננו לקדם מוצר שאינו אדם כגון ספר, אז בחירת דף מסוג "בידור" תהיה בחירה טובה יותר, כי נוכל להשלים מידע רלוונטי עבור המוצר.
  • בידור – סוג הדף הזה מתאים למי שהעסק שלו משתייך לקטגוריה של עולם הבידור כגון תוכנית טלוויזיה, סרטים, ספרים, תחנת רדיו או מגזין. לאחר בחירת הדף נצטרך לבחור תת קטגוריה של סוג הבידור כגון: אלבום, ספר, סרט, ערוץ טלוויזיה וכו'.
  • מטרה או קהילה – פה אין הרבה לפרט אלא רק שהדף מתאים לקהילות או ארגון בעל מטרה כגון הורדת מחירי דיור. במידה ואתם ארגון ללא מטרת רווח או ארגון צדקה, מומלץ לבדוק את סוגי הדפים "עסק מקומי" או "חברה", שם יש אופציות מתאימות לבחירה בתתי הקטגוריה.

לסיכום, חשוב ביותר לשים דגש על בחירת סוג הדף המתאים ביותר לעסק, וכן בחירת תת הקטגוריה המתאימה ביותר, מכיוון שזו מגדירה את סוג המידע שנוכל להזין עבור העסק שלנו בדף העסקי. המידע שהזנו הוא מה שבסופו של דבר מאפשר לגולשים למצוא אותנו בקלות ברשת ולהיות מעורבים יותר בעסק שלנו.

לקבלת הצעת מחיר להקמה ועיצוב מקצועי של דפים עסקיים בפייסבוק מוזמנים להיכנס לאתר שלנו בכתובת www.daisydesign.co.il  או לדף הפייסבוק שלנו כאן

דייזי עיצוב גרפי www.daisydesign.co.il

שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *