SEO לקידום אתרים

מושגי יסוד ב-SEO לקידום, שכל בעל אתר חייב להכיר

SEO, קידום אתרים  דייזי עיצוב גרפי4 תגובות

שתפו

מושגי יסוד ב-SEO לקידום, שכל בעל אתר חייב להכיר

מה ההבדלים בין תגיות Disallow ,Noindex ,Canonical ,Nofollow ומתי מומלץ להשתמש בכל אחד מהם?

כיום, לדבר בשפה של מנועי החיפוש זו לא פריבילגיה רק של אנשי קידום אתרים. גם אם אתה בעל אתר, מפתח או מזין תוכן, הבנה במושגים בסיסיים אלו היא חשובה מאוד ובסופו של דבר תורמת לכך שבעלי התפקידים השונים האחראים על תפעול האתר, יוכלו לבצע את עבודתם בצורה מיטבית כך שתתרום לקידום האתר במנועי החיפוש ולא תפגע בו.
כיום קיים בלבול רב בין מספר מושגים הקשורים לעולם ה-SEO, אך למרות שהם נראים דומים, הם שונים משמעותית בהשפעה שלהם בצורה שהם נתפסים בעיני גוגל ומנועי חיפוש אחרים.

Nofollow

מטרתה של תגית זו במקור היה להתמודד עם תגובות ה-SPAM שהלכו וגברו ברבות השנים.
Nofollow היא פקודה אשר מורה למנועי החיפוש להימנע מלעקוב אחרי קישור מסוים ולהעביר ערך לאתר המקושר אליו (כלומר האתר שלנו שבו שמנו את הלינק). לינק המוגדר בתגית Nofollow, לא מבטיח כי האתר המקושר לא יסרק ע"י גוגל.
אז מה בעצם כן עושה תגית Nofollow? היא אומרת למנועי החיפוש שאינכם יכולים לערוב לתוכן הנמצא באתר המקושר בלינק. לכן, חובה להימנע משימוש ב-Nofollow על לינקים באתר שלנו המפנים לדפים פנימיים באתר (למשל פוסט שבתוכו ישנו לינק לפוסט אחר בבלוג שלנו) מכיוון שזה מסר קצת טיפשי לשדר למנועי החיפוש על כך שאיננו ערבים לתוכן הנמצא באתר שלנו.
תגית Nofollow תראה בצורה כזו:

<a href=”http://www.mydomain.com/test-page” rel=”nofollow”>

כיצד מוסיפים את התגית לקישור במערכת וורדפרס?

ישנן מספר אפשרויות, אחת מהן היא להתקין את הפלאגין Rel Nofollow Checkbox שמוסיף במסך עריכת הלינק אפשרות לסימון ,checkbox שיגרום ללינק להיות מוגדר כ-nofollow.

SEO לקידום אתרים

בדוגמא הגדרתי את הלינק www.google.com כ-Nofollow. דרך inspect element בדפדפן (עמידה על הלינק > כפתור ימני בעכבר> בדוק) ניתן לראות כי אכן נוספה התגית.

SEO לקידום אתרים

* ניתן להגדיר עמוד שלם כ-nofollow ע"י הפקודה הבאה (פרטים בהמשך המאמר):

<meta name="robots" content="nofollow">

Noindex

תגית Noindex אומרת למנועי חיפוש כי הדף הרלוונטי לא צריך להיות באינדקס של תוצאות החיפוש. במידה והוספנו Noindex אך לא הוספנו Nofollow, מנועי החיפוש ימשיכו לעקוב אחר כל הקישורים בדף. כלומר, הדף יקרא ע"י מנועי החיפוש אך לא יאונדקס. במידה ואינכם רוצים שמנועי החיפוש יעקבו אחרי לינקים הנמצאים בדף שעליו ביצענו Noindex, יש להוסיף Nofollow לפקודה.
איך נראית תגית Noindex בדף? להלן דוגמאות:
בדוגמא הראשונה הוספנו Noindex לדף:

<meta name="robots" content="noindex">

בדוגמא השנייה הוספנו Noindex וכן Nofollow לדף. שימו לב כי הפקודות מופיעות בתגית meta הנמצאת בחלק ה-head בדף:

<meta name="robots" content="noindex, nofollow">

כיצד מוסיפים תגית Noindex באתר וורדפרס?

המימוש הכי נוח הוא ע"י תוסף הקידום המוכר yoast seo. תחת עריכת עמוד גוללים למטה, מקליקים על סימן גלגל השיניים ובוחרים תחת meta robots index את הערך Noindex. באותו אזור הגדרות נוכל גם להוסיף Nofollow ברמת דף (ולא ברמת לינק כפי שצגנו בתחילת המאמר).

SEO לקידום אתרים

תגית Noindex

בבדיקת מבנה הHTML של הדף בדפדפן, נוכל לראות שתחת תגית head נוספה תגית meta עם התגיות שהוספנו.

SEO לקידום אתרים

Disallow

פקודה זו ממומשת דרך קובץ Robots.txt. זהו קובץ שדיברנו עליו בפוסט ROBOTS.TXT – כלי לשליטה על סריקת דפים באתר. נשתמש ב-Disallow כאשר ישנו תוכן באתר אותו נרצה להעלים מהאינדוקס של גוגל (בייחוד אם לא אונדקס בעבר). כאשר משתמשים ב-Disallow בקובץ Robots.txt, אנו אומרים למנועי החיפוש לא לסרוק את הדף או התיקייה הרלוונטית. אם תשתמשו גם ב-Disallow וגם ב-Noindex, המערכת תתעלם מפקודת Noindex משום שהפקודה Disallow כבר מסרה למנועי חיפוש להתעלם מהדף. השימוש ב-Disallow בדפים שכבר נוספו לאינדקס, כגון דפים עם קישורים נכנסים, יגרום לאיבוד הערך שמועבר לתועלתם של דפים אחרים באתר שלך. לכן מומלץ בחום להשתמש ב-Noindex במקום זאת, במידת האפשר. דוגמאות לפקודות Disallow ב-Robots.txt עבור תיקייה וקובץ:

Disallow: /folder-name
Disallow: /file-name.html

מימוש של disallow נעשה בד"כ דרך כלי ניהול האתרים של גוגל (web master tools) או דרך כתיבה ישירה לקובץ Robots.txt הנמצא בתיקיית השורש באתר.

Canonical

תוכן כפול הוא דבר רע עבור קידום אתר. במידה וישנם כמה עמודים המכילים תוכן זהה, נרצה להודיע לגוגל מהו הדף המכיל את התוכן המקורי, ושכל שאר העמודים עם אותו התוכן, יצביעו עליו.
לדוגמא, במידה ויש לי ארבעה עמודים עם תוכן זהה (גם אם הם באתרים שונים), אז שלושה מהם אמורים להיות מסומנים בתגית Canonical המצביע על הכתובת של העמוד המקורי.

איך מוסיפים תגית Canonical בוורדפרס:

המימוש הכי נוח הוא ע"י תוסף הקידום המוכר yoast seo. תחת עריכת עמוד גוללים למטה, מקליקים על סימן גלגל השיניים, תחת canonical url מקליקים את הכתובת המליאה של העמוד המכיל את התוכן המקורי.

SEO לקידום אתרים

תגית Canonical

בבדיקת מבנה ה-HTML של הדף בדפדפן, נוכל לראות שתחת תגית head נוספה תגית meta עם התגית Canonical שהוספנו.

SEO לקידום אתרים

בהצלחה, דייזי עיצוב גרפי
https://www.daisydesign.co.il/


על הכותבת

דייזי עיצוב גרפי

Facebook Google+

דייזי עיצוב גרפי הוא סטודיו לעיצוב גרפי ומיתוג, עם ניסיון והתמחות של למעלה מ-15 שנים במגוון תחומי העיצוב הגרפי, ו-UX/UI (איפיון עיצוב ממשקי משתמש לאתרים ואפליקציות). הסטודיו נולד מאהבה גדולה ליצירתיות ולאפשרויות האינסופיות של הבאה לידי ביטוי והצגתו של הדמיון על המסך ועל הנייר.

שתפו

תגובות

  1. איזה יופי, תודה על ההסברים.
    מעניין אותי העניין של canonical. אני צריכה אותו רק לכמה פוסטים, אז לא בא לי להתקין yoast רק בשביל זה.
    איך כדאי לעשות זאת תכנותית ללא התוסף? יש איזה פילטר שכדאי לשבת עליו?

    1. Author

      ברמה התכנותית ניתן להוסיף קוד ל קובץ header.php בין תגיות head
      שיבדוק אם אני בדף או פוסט מסוים ויוסיף את ה canoncal tag:
      לדוגמא, הוספת canonical עבור דף הבית (חשוב לבצע כמובן בתבנית בת ולא בקובץ header.php המקורי):
      seo-respond

  2. אחלה. תודה רבה!
    בעיקרון יש לי תבנית שאני בניתי אז אין בעיה, אבל מאחר שזאת פונקציונליות שחוצה תבניות (כלומר, הייתי רוצה שזה יתפקד גם אם אחליף תבנית), נראה לי נכון יותר לכתוב תוסף קטנטן שיעשה זאת. בשביל זה אני צריכה פילטר לשבת עליו. אני אחפש.
    אבל הכי חשוב היה לי להבין מה בדיוק צריך להיות כתוב בתגית ה-html, ואת זה כתבת לי, אז תודה!

להשארת תגובה